Khamis, 24 Februari 2011

~ INFO SETEMPAT : BAYI DISELAMATKAN DARI DIJUAL

 PEMBANTU Kebajikan Masyarakat Seberang Prai Tengah, Moliza Ismail memangku bayi yang diselamatkan sambil diperhatikan   Mohamad Zarir  di Pejabat JKM, Bukit Mertajam, semalam.

PEMBANTU Kebajikan Masyarakat Seberang Prai Tengah, Moliza Ismail memangku bayi yang diselamatkan sambil diperhatikan Mohamad Zarir di Pejabat JKM, Bukit Mertajam, semalam.


BUKIT MERTAJAM: Seorang bayi perempuan berusia dua bulan berjaya diselamatkan daripada sindiket pemerdagangan manusia dalam satu serbuan di sebuah rumah di Alma, di sini, bulan lalu.

Bayi berkenaan yang kini berusia tiga bulan diselamatkan sepasukan polis daripada Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Seberang Prai Tengah (SPT) ketika berada dalam jagaan pasangan suami isteri berusia lingkungan antara 50 hingga 60 tahun pada 24 Januari lalu.
Pegawai Pelindung Jabatan Kebajikan Masyarakat SPT, Mohamad Zarir Mohamad Khozali, berkata pasangan itu yang tidak mempunyai anak, gagal mengemukakan dokumen seperti sijil kelahiran serta dokumen kesihatan dan memberi maklumat tidak tepat mengenai bayi berkenaan.

sumber berita harian
- klik sini -

Tiada ulasan:

Catat Ulasan